Jump to content
Locko90

mid muffler delete causing trouble

Recommended Posts

hey guys I done a mid muffler delete on my 03 xr6 turbo and ive found that its gradually become hard to cold start, is there anything I can do other then a tune to get it to start easily again? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

you can put a stock exhaust back on to see if that fixes the problem...

 

or you can clean up the air intake etc to ensure it's getting correct airflow.

 

or you can get a mechanic to check these things and work around it for you.

 

or you can get a tuner to tune around it.

 

my opinion:  if you made a mechanical change and a mechanical issue resulted, there's no point paying for a tune to work around it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, k31th said:

you can put a stock exhaust back on to see if that fixes the problem...

 

or you can clean up the air intake etc to ensure it's getting correct airflow.

 

or you can get a mechanic to check these things and work around it for you.

 

or you can get a tuner to tune around it.

 

my opinion:  if you made a mechanical change and a mechanical issue resulted, there's no point paying for a tune to work around it.

 

the stock exhaust has had the mid muffler deleted, I just chopped it out and straight piped it. u can buy these pipes online, I thought id save some money and just do it myself.

 

sounds allright, not great. could be louder

 

seems like its running a lot richer (can smell the unburnt fuel), thinking it could use a tune anyway, but im wanting to get a new fuel pump, bigger injectors, bigger fmi, battery relocation, hot side intake, stiffer valve springs then get it tuned.

 

also its possible its had a tune already as it hits 10 psi boost then hit ecu cut, was thinking previous owner has taken the good bits off it and put the stock stuff back on and left it with after market tune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you're going to do the mods, then sure, go ahead and get those done and the tune... yes, if it's making over 6-7psi then it's probably got somethign either not correctly controlling the boost or it's been tuned in the past.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow wtf

 

cuts out a muffler then a few days later sell? but didnt want to but had to? 

 

feel sorry for the next guy who bought your pos

 

cool story though 

 

lol 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...