Jump to content
Nathann38

Engine Oil/Pressure Light

Recommended Posts

Hey everyone just noticed oni’m getting an engine oil/pressure light pop up for roughly 2 seconds only on startup, recently had an oil change engine oil level is good on the dipstick, is this common? Cheers! 

Edited by Nathann38

Share this post


Link to post
Share on other sites

What oil filter did you put on it. The anti drain back valve in the oil filter might be busted it can cause that issue. Its the piece of rubber or silicone (red) you can see just inside the oil filter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, adams355 said:

The anti drain back valve in the oil filter might be busted it can cause that issue.

 

Is that a thing? My car does the same thing when it starts. It's due for an oil change anyway so I'll see if a new filter fixes it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea definitely, its happened to me with the barra engine twice now. First one was a aeroflow filter and a purolator after 10,000km recently. I'm into exotic oil filters haha I have a Bosch one on there now (made same place purolator) and have a Luber-finer to go on next they different design, e-core basically plastic cage in them instead of metal. I wont mention anything about bringing the boost in easier... Mine finally gets on the dyno again in a week or 2, so get a decent 4th gear run while I'm there :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...