Jump to content


Sign in to follow this  
SilverfromOz

2006 Falcon Cruise Control

Recommended Posts

I'm trying to sort out a really weird issue with my 2006 Falcon Cruise Control. When I start the car, I can press the back toggle button on the steering wheel to activate the cruise and the "CRUISE" word comes on the dash but as soon as I move the gears out of Park (automatic) it disappears and refuses to come back on. Any help would be greatly appreciated. Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some random things that may help

 

Battery - leave it disconnected overnight - fixes some weird issues - new battery fixes others

Reverse switch/light/trailer plug - blown globe, shorted wire etc can confuse it (clean out the trailer plug)

Brake sensor - will cut cruise if it thinks the brake is activated

Different profile tyres front/rear

ABS sensor

(last two would only come into play once the car is moving)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Donation Box

    Please donate to support the community.
    We appreciate all donations!


FordXR6Turbo.com Powered by Invision Community

×
×
  • Create New...