Jump to content

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Just purchased the car recently. In great condition bodywise and runs smooth. Was just down on power and economy. Obviously this is a contributing factor. I also just changed the plugs over the weekend, they were also due for a change by the look of it.

IMG_0280.JPG

IMG_0284.JPG

IMG_0392.JPG

Link to post
Share on other sites

with all of that rust above the seal point on those spark plugs, it looks like somebody washed the engine bay without protecting the spark plug holes from water contamination.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Car has only done 144,000. Original owner was the NSW State Government so I am confident it would have been serviced as per the Ford logbooks up until it came off lease. The owner before me must have paid very little attention to continuing the service history. The spare tyre has never even been used it is still in original condition in the boot and all the interior etc is in perfect condition.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, NickBA-XR6T said:

Was just down on power and economy.

IMG_0280.JPG

 

 

 

I can see your problem, your car seems to be missing it's turbocharger.

 

I agree with keith, water has probably got in there.

Edited by johnxr6t
  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Strangely, only the very first plug had rust, the others were fine. The rubber seal under the plastic cover was in excellent condition and there was no sign of water egress near any of the coil packs or anywhere else under the cover.

 

 

Link to post
Share on other sites

FR5EI-13.  I know that.  Looks like he has 1.1mm. Although that would work fine.  With all the falcons I have I keep 1.3. 1.1. 0.9 and 0.7 mm plugs in stock. Ford come to me for parts.....

Edited by arronm
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
7 hours ago, NickBA-XR6T said:

Just purchased the car recently. In great condition bodywise and runs smooth. Was just down on power and economy. Obviously this is a contributing factor. I also just changed the plugs over the weekend, they were also due for a change by the look of it.

IMG_0280.JPG

IMG_0284.JPG

IMG_0392.JPG

 

always look good in silver. Congrats on the purchase. Looks mint

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...